Claus Meyer

Gastronomisk entreprenør & chefredaktør @ MEYERS

Claus Meyer er en verdenskendt restauratør, der har været involveret i forsknings-, konsulent- og kommunikationsaktiviteter i mere end tredive år. Udover at være medstifter og medejer af Noma, har han udgivet flere kogebøger og er medejer af flere restauranter, cateringfirmaer, bagerier, deli, forsyningsvirksomheder og madskoler. Siden 2006 har han desuden ejet Hotel Saxkjøbing på Lolland, hvor hans madfilosofi med fokus på udvalgte, lokale råvarer i sæson også folder sig ud.

Claus ejer også en plantage på Lilleø i det danske frugtbælte i Smålandshavet og er dybt passioneret for boldklubben Nykøbing FC. Claus stiftede i 2010 den almennyttige fond, Melting Pot, som har engageret sig i børn, unge og socialt udsatte både herhjemme, i Bolivia og senest i Brownsville, New York. Claus er Æresalumne ved Copenhagen Business School og adjungeret professor samme sted. Han er en fremtrædende talsmand for den danske madscene, vores fælles madkultur og værtskab i bred forstand.

Fotograf: Thomas Grøndahl